Wednesday, April 4, 2012

Pizzasütő verseny!

Ki az, aki még sosem evett pizzát? Az talán elgondolkozhat azon, hogy milyen hozzávalók szükségesek… Viszont számunkra is nehéz volt elsőre beazonosítani a hozzávalókat. „Mit hozzak, mi kell a pizzára?”, kérdezték sokan. Mégis, ahogy Attila mondta a minap, „ezt nem lehet elrontani”.

Délután 5 óra körül megérkeztünk, és neki is láttunk a pizzatészta elkészítésének. Volt, aki otthonról hozta a leírást, más telefonnal google-ozott rá a sürgős választ váró kérdésre: pizza recept. Rohanás a Billába az elfelejtett hozzávalókért… Vajon mekkora tálba készítsük? Mennyi liszt kell? A liszt után az élesztő az első vagy az olaj? Miért nem folyik ki a tejben oldott élesztő? Pfuj, ennek nagyon rossz az íze!

Amíg a tészta kelt (komoly stratégiai meggondolásból a konyhai szekrény tetejére tettük a tálakat, hogy tartalmuk hamarabb megkeljen), a másnapi Iskola másképp programjához gyűjtöttünk ötleteket. Majd egy fergetegeset nyihaháztunk (nézd csak meg a facebookon, kedves olvasó)!

Most már nem tudom eldönteni, hogy a pizza dekorálása vagy sülése tartott többet, de tény az, hogy 8 óra körül haraptunk bele az első ropogós szeletbe. Ági, Júlia, Katika, Roli és Attila jóvoltából egy különösen csípős, hagymás-fokhagymás-sonkás-sajtos pizza került az éhes cserkészek és a zsűri orra elé. Sajnos picik voltak a szeletek, hamar elfogytak. De a következő turnust már Beának, Rékának, Timinek, Robinak és Gábornak köszönhettük.

Mindkét csapat 2-2 pizzát sütött, és érdekes módon mindegyik pizza valamiben egyedi volt. De zokszó nélkül eltüntettük őket, hírmondójuk sem maradt, alig sikerült egy pár képet készíteni róluk (a facebookon megtekintheted).

A zsűri (Réka szülei) döntése alapján el kellett volna válnia, hogy melyik csapat a vesztes, és annak ki kellett volna állnia egy próbát: a nyertes csapat által kiválasztott éneket énekeljék el Torda főterén. Nálunk ez nagy szenzációnak számított volna. Ezért mindkét csapat azon volt, hogy lehetőleg az ellenfelét kényszerítse ki a nagyérdemű közönség elé.

Sajnos Réka szülei nem tudtak dönteni a nyertes csapat felől, ezért mindkét csapatot vesztesnek titulálták, így mindannyian fog kelleni énekeljünk egyet Torda főterén. Ez kellett nekünk? Most megkaptuk :D.

Képek itt: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.369489299762334.95464.186469098064356

No comments:

Post a Comment