Wednesday, April 4, 2012

Iskola másképp cserkészprogrammal - első nap

Negyedik hó negyedikén korán keltek a tordai cserkészek: reggel 7 körül már az iskolában voltunk, és az utolsó simításokat végeztük annak érdekében, hogy a mai, cserkészek által szervezett program zökkenőmentesen le tudjon zajlani. És 8 óra körül gyűlni kezdtek a diákok. Először a 6-7. osztályok, majd a nyolcadikosok is, és legvégül, de nem utolsósorban az ötödikesek (akik ügyesen elhozták a kért kellékeket J).

A nap első mozzanata a tornateremben volt: eljátszodtuk a nyihahaha nevű játékot, két szólamban nyerítettünk, egyik csapat hangosabban, mint a másik! A jósikás diákok bebizonyították, hogy nincs gondjuk a hangerővel. Utána Gábor és Anna egy pár szóban összefoglalták, hogy mi is a cserkészet, és hogy a tordai csapat mivel foglalkozik. Ezt követően a 7-8. osztályok egy csoportban, az 5. és 6. osztályok pedig két csoportra bontva nekiláttak a délelőtti tevékenységeknek.

Bea, Júlia és Katika az egyik hatodik osztállyal és az ötödikesek egy részével, Anna és Attila a többi ötödikes-hatodikos tanulóval, Gábor és Aba pedig a hetedik-nyolcadik osztályokkal játszott pár ismerkedő, összerázó, energizáló és szórakoztató játékot. Kipróbáltunk kétféle krokodilos játékot is, megpróbáltunk mind felállni egy székre (és helyenként sikerült is!), és a staféta-rajzolásnak is nekiveselkedtünk. Ez után szünet következett, majd a szabadban folytattuk a játékokat. Óriást alkottunk csapatunk tagjaiból, megpróbáltuk kioldani a gordiuszi csomót vagy elkapni a kígyó farkát, védő fészket próbáltunk építeni a magasból leeső tojásoknak; az a pár cseppnyi eső, ami mára kijutott, nem tudott minket sokáig az osztálytermekben tartani.

Végezetül ugyancsak egy hangos játékkal zártuk a cserkésztevékenységek sorozatát: az I said a boom-chicka-boom háromszor is megrezegtette az ablakokat. Nagyon jó volt a mai nap, jósikás cserkészek a jósikás diákokkal. Várjuk nagyon a folytatást J

Képek a facebook-oldalunkon, itt: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.369440006433930.95454.186469098064356&type=3

No comments:

Post a Comment