Sunday, April 22, 2012

Kolozsvár körzet cserkésznapja

Kolozsvár körzet cserkésznapja

Hagyományhoz híven újra megszervezésre került körzetünk cserkésznapja, melynek idei különlegessége az, hogy szinkronban történt más körzetek cserkésznapjaival. A cserkészek ez úttal a Tordai-hasadékot választották helyszínül, ahol egy eseménydús napot töltöttek a jókedv jegyében.

Annak ellenére, hogy az időjárás a borúsabb arcát öltötte, délelőtt mégis negyvenen indultak el a nap első megállójához, a „bunkerhez”. Itt került sor a rendezvény megnyitására, ezt pedig követték az egész nap zajló játékok és a Tordai-hasadék meglátogatása. A nagy csapatot négy részre osztva nekivágtunk a sziklák közti ösvénynek, ahol hat feladatot kellett megoldanunk, hídon át, barlangba betekintve, patakon átugrálva; legvégén, mint hajdanán szent György, a sárkánnyal szálltunk szembe. Ezt követte a tordai cserkészek által elkészített kiadós ebéd, majd egy záró játék után mindannyian Torda felé indultunk. Igyekeztünk 5 óráig a központi református templomhoz érni, ahol fogadalomtételre és –újításra készültünk. Ez ugyancsak fontos alkalom volt, mivel a miénkkel egy időben az ország több pontján került sor fogadalomtételre. Így Erdély sok más cserkészével együtt erősíthettük meg fogadalmunkat, mely tulajdonképpen egy életre szól.

Ez alkalommal átvehettük egyenruhánk legismertebb tartozékának, a cserkésznyakkendőnek megújult változatát: szombattól használatba kerültek az egységes nyakkendőink, melyek most már látható jegyei az erdélyi magyar cserkészek összetartozásának.

Annak ellenére, hogy párszor eleredt az eső, a jókedv megmaradt, és elmondhatom, hogy várjuk már a folytatást, a következő lehetőséget, hogy ilyen sokan, vagy lehetőleg még többen együtt lehessünk.

Képek a csapat facebook-oldalán.

No comments:

Post a Comment